Een tropisch project

september 6, 2018 in Geen categorie, Interifleur door Interifleur_Advies

Interifleur kreeg de uitdagende opdracht om een hele woning te renoveren.

De vorige bewoners hadden er zo’n 30 jaar gewoond en het leek of de 21e eeuw er volkomen aan voorbij was gegaan. We verbaasden ons over nutteloze zaken, zoals een barretje, dat nergens anders voor diende dan een blokkade tussen woonkamer en keuken.  Opvallend was de hoeveelheid ruwhouten afwerklatjes en nog meer latjes, behang en nog veel meer behang. Dit aangevuld met een verouderde stoppenkast, onpraktisch geplaatste stopcontacten, veel zichtbare kroonsteentjes en plastic verstopgootjes. Toilet en badkamer beschikten over museum wc potten en een oudroze plastic douche.

Hier was duidelijk een goed plan nodig maar vooral een strakke planning om de renovatietijd binnen de perken te houden. Van tevoren maakten we natuurlijk een uitgebreid ontwerp. Net in de meest tropische zomer sinds jaren, startte het project.

De eerste stap was vooral veel slopen. Na een paar dagen groeide er in de woonkamer dan ook een enorme berg sloopafval.

Natuurlijk kan Interifleur zo’n klus prima begeleiden maar steekt daarbij zelf ook flink de handen uit de mouwen. Vanzelfsprekend waren er veel vakmensen nodig zoals timmerman, loodgieter, elektricien, stukadoor, tegelzetter etc. Een beetje lastig als een project precies start in de bouwvakvakantie. Gelukkig is Interifleur bijzonder goed in planning zodat toch alle benodigde vakmensen in de juiste volgorde aan het werk gingen. Ook de tijdige levering van veel bestelde materialen en spullen verliep vlekkeloos.

Dit spannende project zal wel enige maanden in beslag nemen. Ben je nieuwsgierig naar de vorderingen? Binnenkort kun je meer lezen en zien ………