Groene vingers

mei 4, 2017 in Interifleur door Interifleur_Advies

Groene-Vingers-BlogEen frisse wind door je huis; dat is waar iedereen aan toe is. We hebben genoeg van kou en duisternis. Daarom past de trend van veel planten – van cactussen tot grootbladige exemplaren – precies bij onze behoefte voor dit voorjaar.

Nu is het aanbod in tuincentra groter dan ooit en een keus maken dus des te lastiger. Eenmaal thuisgekomen met een aantal planten vraag je je af hoe je die nu in je kamer neer kunt zetten. Twee planten naast elkaar in dezelfde potten ligt voor de hand. Maar veel spannender is het om planten van diverse afmetingen en structuren bij elkaar te groeperen waardoor er een soort binnentuintje ontstaat. Het leuke is dat je voor zo’n tuintje echt geen groene vingers hoeft te hebben.

Heb je niet genoeg ruimte voor de grote en kostbare blikvangers, dan geeft een verzameling van meerdere kleine planten op een schaal of wandplank ook een lentegevoel. Zelfs een stoere tak of een bos tulpen maken een ruimte levendig.

Fijne lente allemaal en mocht je nu door de bomen het bos niet meer zien, dan kan Interifleur je ook hierbij prima adviseren.