Het perfecte plaatje

december 8, 2020 in Interifleur door Interifleur_Advies

De VTwonen & designbeurs, die jaarlijks in oktober wordt gehouden, ging dit jaar natuurlijk niet door. Maar hoe beantwoord je dan toch woonvragen waarvoor in andere jaren veel mensen naar het Adviesplein kwamen? De oplossing was online workshops, masterclasses en adviezen. Ook dit jaar deed Interifleur weer mee! Een uitdaging om mensen deze keer op afstand te adviseren. Best wel spannend die eerste dag en uitgerust met 2 laptops en 2 camera’s startte ik  het eerste online advies. Lastig was dat lang niet  elke aanvrager  vooraf informatie  had gemaild. Plattegronden en bouwtekeningen kwamen pas tijdens de sessie in beeld waardoor heel snel schakelen de enige optie was.

Daar zat ik dus met laptops en camera’s om alles goed in beeld te kunnen brengen en de mensen te laten meekijken met wat ik tekende en bv tegelijkertijd stalen te laten zien. Wel even wennen om op deze manier te werken, maar dat gold ook voor de aanvrager. Soms was er geen geluid en  kwamen ook nog de mobieltjes erbij. Verwarrend was dat ik soms het perfecte plaatje van een prachtig interieur in beeld kreeg en dacht ‘Moet ik hier nog iets aan verbeteren?’ Dat bleek na een aantal minuten doorvragen  gewoon een achtergrondfoto te zijn die in de verste verte niet leek op het bestaande interieur. Ook het bepalen van kleuren was lastiger omdat deze op het scherm totaal anders lijken dan de werkelijkheid.

Al met al was het voor Interifleur een bijzondere en succesvolle ervaring met als resultaat veel enthousiaste mensen die nu aan de slag kunnen met hun interieur. Zelfs zijn er al enkele vervolgafspraken gemaakt. Ja, ook weer online. Maar als je het mij vraagt dan geef ik toch liever live adviezen. Dus zie ik  je volgende jaar gewoon weer in Amsterdam?